Zlatan Ibrahimovic, Sveriges duktigaste och framgångsrikaste fotbollsspelare

Zlatan Ibrahimovic föddes 1981 i Malmö, pappa kommer från Bosnien och mamma från Kroatien, föräldrarna skiljde sig när Zlatan var liten och Zlatan fick till en början växa upp med sin mamma i stadsdelen Rosengård i Malmö. I perioder så bodda han också med sin pappa. Zlatan har i intervjuer berättat att hans uppväxt var kantad av många bråk och att det var knapert med pengar, vissa gånger så fick han inte ens lagad mat till middag. Han började tidigt att intressera sig för fotbollens värld och endast fem år gammal så fick han sina första fotbollsskor. Som sjuåring så började han att spela i sitt första fotbollslag, Malmö Bl. Vi 14 års ålder så började han också att träna Teak wondo och gjorde sedan det i tre års tid och fick svart bälte i sporten. Samtidigt så blev han också värvad till att spela i Malmö FF och det är där hans fotbollskarriär tar vid.
Som tjugoåring så värvades Zlatan sedan till det Holländska laget Ajax som betalade 85 miljoner kronor för rekryteringen, det högsta priset som någonsin betalats för en skandinavisk spelare. Säsongen 2003/2004 så vann Zlatan den holländska ligan tillsammans med Ajax., året innan så slutade de tvåa. 2004 så var det åter dags för Zlatan att byta klubb och denna gång så gick flytten till Italien och storklubben Juventus, dessa betalade det dubbla priset än vad Ajax gjorde för Zlatans övergång, hela 175 miljoner kronor. Summan speglar verkligen Zlatans värde som spelare. I Juventus så spelade Zlatan i två års tid och vann två stycken serietitlar som tyvärr togs ifrån honom när Serie A skandalen uppdagades.
Från Juventus så gick Zlatan vidare till en annan italiensk klubb, Inter, där han fick stora framgångar och vann ligan två gånger och fick flera priser för sina insatser bl.a. som årets utländska spelare och årets mål. Egentligen så hade Zlatan kontrakt med Inter till år 2013 men istället inleddes förhandlingar med Barcelona som köpte över honom för 46 miljoner Euro och lämnade ifrån sig Samuel Eto’o till Inter. I Barcelona stannade Zlatan endast i ett år innan det återigen blev förhandlingar och Zlatan hamnade istället i AC Milan där han gjorde stora insatser och hjälpte klubben att dem att klättra upp till toppen i serie A, säsongen 2011/2012 så vann han återigen serie A:s skytteliga och vid den Italienska fotbollsgalan så fick Zlatan för tredje gången motta priset för årets spelare i Italien.
Sommaren 2012 så var det dags för klubbyte igen och denna gång även en flytt till ett annat land då Zlatan började spela för det franska laget Paris Saint German, laget som inte vunnit ligan sedan 1994 något det blev ändring på då Zlatan värvades till laget. Paris SG vann nämligen säsongen 2012/2013 ligan och Ibrahimovic briljerade genom att göra hela 30 mål, en bedrift som ingen spelare lyckats med på över 20 år. Zlatans kontrakt med Paris SG går ut 2016 och på Unibet så satsas det stora pengar på vilket som kommer att bli Zlatans nästa lag, en lågoddsare är att han kommer att gå över till Manchester United.

Källa: http://www.omzlatan.se/