Svenska truppen som spelar på lördagens Playoff mot Danmark

Svenska truppen som spelar på lördagens Playoff mot Danmark
I veckor har det diskuterats hur svenska truppen kommer att se ut på lördagens möte mot fruktade Danmark. För nu gäller det, vi måste prestera och vi måste göra mål- vi ska helt enkelt klå dem. Annars så blir det inget Fotbolls EM i Frankrike sommaren 2016, och det vill vi ju alla att det ska bli. Så vad har Erik Hamrén kokat ihop för lag som förhoppningsvis ska leda Sverige till vinst? Spekulationerna har varit många och fotbollssupportrar och sportjournalister har spekulerat, tyckt till och spånat ihop eventuella lag. Men nu är det alltså offentligt vilka som får chansen att spela på lördag, laget ser ut så här:
Målvakter:
Andreas Isaksson (Kasimpasa)
Robin Olsen (PAOK)
Patrik Carlgren (AIK).

Backar:
Mikael Antonsson (FCK)
Martin Olsson (Norwich)
Pierre Bengtsson (Mainz)
Andreas Granqvist (Krasnodar)
Erik Johansson (Gent)
Mikael Lustig (Celtic)
Sebastian Larsson (Sunderland).

Mittfältare och forwards:
Marcus Berg (Panathinaikos)
Jimmy Durmaz (Olympiakos)
Emil Forsberg (Leipzig)
John Guidetti (Celta Vigo)
Oscar Hiljemark (Palermo)
Zlatan Ibrahimovic (PSG)
Abdul Khalili (Mersin Idmanyurdu)
Emir Kujovic (IFK Norrköping)
Kim Källström (Grasshoppers)
Oscar Lewicki (Malmö FF)
Gustav Svensson (IFK Göteborg)
Ola Toivonen (Sunderland)
Erkan Zengin (Trabzonspor)
Som vanligt efter att en laguppställning blivit offentlig inför en viktig match så skapar det reaktioner hos folk. Folk frågar sig bl. a. varför Oskar Lewicki får spela på lördag då han bara för några dagar ådrog sig en riktigt allvarlig hjärnskakning och har tillförordnats vila av läkare. Oscar själv är dock inte orolig utan känner sig i dag helt symptomfri efter den otäcka olyckan. En annan spelare som fått mottagit mycket kritik är mittfältaren Kim Källström, veteranen i laget, där har supportrar ifrågasatt hans spelform. Kim själv säger att formen känns fin och att han inte räds Danmark som han tror att Sverige kan slå. Det verkar han dock vara ensam att tro då många tippar Danmark som vinnare både i Sverige och på hemmaplan.
Stark kritik har också riktats mot att försvararen Oscar Wendt inte är uttagen i truppen och spekulerar i att han och Hamrén har råkat i luven med varandra. På tal om Erik Hamrén så är det väldigt många supportrar som uttryckt sitt missnöje med hans insatser som förbundskapten för Sverige, vissa tycker att han är så enormt dålig att han gör bäst i att säga upp sig direkt på stående fot. Ja, som vanligt så är det mycket känslor när det kommer till fotbollens värld, precis som det ska vara.

Det ska i alla fall bli spännande att titta på matchen på lördag och inget är avgjort förens slut signalen går av efter sista play off matchen, och som Guedetti säger så är inget omöjligt och Sverige har varit underdogs förut, för ingen har väl glömt att vi faktisk kammade hem guldet i U21 trots att laget var uträknat från flera håll och var det inte just Danmark som besegrades trots att de i media sagt att Sverige blir en enkel match. Heja Sverige!